Hallo allemaal!
Zoals iedereen inmiddels wel weet is koken echt iets waarin ik mijzelf helemaal kan laten gaan en wat ik met heeeeel veel plezier doe!
Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen en vanmiddag had ik een nieuw idee, dit keer met maïstortilla's.
Een nieuw recept is ontstaan, namelijk:.....
De Mexicaanse Sombrero!
Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet van te voren wist dat de bovenste tortilla zo leuk omhoog zou gaan staan, maar toen ik dit zag moest ik gelijk denken aan een sombrero.
Dat jullie het maar "ff" weten!
En dan volgt nu het recept!
Ingrediënten Mexicaanse sombrero:
- 2 maïstortilla's, de harde (te koop bij Xenos)
- 85 gram gemarineerde gerookte kip (te koop bij Lidl of AH)
- 35 gram groene paprika
- 50 gram kidneybonen (uitgelekt en afgespoeld)
- 35 gram maïs
- 10 gram tomaat
- 10 gram kruidenkaas light
- 50 gram geraspte 30+ kaas (ik koop deze van Linessa, Lidl)
- 10 gram rucola
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- peper, zout naar smaak
- peterselie (optioneel)
Benodigdheden:
- oven
- koekenpan
Wat te doen:
- verwarm de oven voor op 220 graden
- snij de groene paprika en de gerookte kip in stukjes
- bak de paprika, de kidneybonen, de tomaat, de maïs en de gerookte kip kort in de koekenpan
- smeer 1 maïstortilla in met de kruidenkaas light
- leg de rucola er op
- verdeel hetgeen, wat je net hebt opgebakken in de koekenpan, over de tortilla
- strooi de helft van de geraspte kaas, de paprikapoeder en eventueel de peper en zout eroverheen
- leg de andere maïstortilla op het geheel en bestrooi met de rest van de kaas (en eventueel wat verse peterselie)
- schuif de Mexicaanse Sombrero in de oven en bak in ongeveer 5 á 6 minuten af
En dan is het tijd om te genieten van deze overheerlijke, krokante
Mexicaanse Sombrero!
Eet smakelijk!
Liefs, Kelly
P.S. de voedingswaarde zijn:
468 kcal
36 gram koolhydraten
40 gram eiwitten
15 gram vetten
6 gram vezels
Geen opmerkingen:
Een reactie posten