Translate

vrijdag 26 juni 2015

Zomers Stamppotje

Hallo allemaal!

Het zonnetje schijnt, de zomer komt eraan en waar had ik trek in? Juist in een stamppot! Logisch toch?

Afgelopen week had ik een koolrabi gekocht en wist niet zo goed wat ik daarmee moest.
Ik ben beetje gaan brainstormen en bedacht om het te verwerken in een stamppotje!

Zodoende is het volgende gerecht ontstaan:

Zomers Stamppotje!

Echt super lekker & zoetig van smaak.
De gele en oranje kleur overheersen in het gerecht, waardoor het erg zomers oogt!

Ingrediënten Zomers Stamppotje:
- 200 gram zoete aardappel
- 150 gram koolrabi
- 25 gram gele paprika
- 75 gram spitskool
- 125 gram gerookte kip
- 25 gram rode ui
- 30 gram maïs
- 40 gram sla melange
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout naar smaak

Benodigdheden:
- stamper
- koekenpan
- 2 steelpannetjes

Wat te doen:
- laat twee pannetjes met water koken
- was de koolrabi goed af, snij in grote stukken en doe het in 1 van de pannen met kokend water (de koolrabi moet langer garen dan de zoete aardappel)
- schil de zoete aardappel en snij in grote stukken en doe de aardappels in het andere pannetje met kokend water
- snij ondertussen de paprika, de rode ui en de gerookte kip in stukjes
- de spitskool snij je in dunne reepjes
- bak op een laag vuur de spitskool, de paprika, de rode ui en de gerookte kip licht op
- strooi de paprikapoeder, de peper en het zout erover
- de koolrabi en de zoete aardappel zijn gaar als je er makkelijk een vork doorheen kan prikken
- giet vervolgens beide af
- stamp de zoete aardappel en de koolrabi door elkaar
- voeg daarna het goedje met de spitskool toe en meng goed door elkaar
- leg de sla in een bak of op een bord
- verdeel de Zomerse Stamppot over de sla

En dan heerlijk genieten van deze
Zomerse Stamppot!

Eet smakelijk! 

Liefs, Kelly

P.S. de voedingswaarde zijn:
468 kcal
58 gram koolhydraten
33 gram eiwitten
7 gram vetten
14 gram vezels




Geen opmerkingen:

Een reactie posten